Καταγγελία για εξαφάνιση δυο αγαλμάτων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.


το έργο του Gabriel Grama
Κραυγή οργής και απόγνωσης από τον φίλο (γλύπτη - ζωγράφο)  Gabriel Grama ,του οποίου γλυπτό ( της φωτογραφίας ) από τη συμμετοχή του στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο και ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου, έχει εξαφανιστεί...!!

"Πλάκα μου κάνουν ! 2 μέτρα άγαλμα να εξαφανίζεται έτσι απλά;;; στη Κρήτη;;;"

Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στη σελίδα Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΚΟΥΤΣΗ "έχουν χαθεί δύο γλυπτά και ακόμα δεν έχει δηλωθεί η απώλεια από κάποια αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, στην Αστυνομία!!
Η ανάρτηση έχει ως εξής:

"Το σίγουρο είναι ότι όλα τα γλυπτά που έχουν δημιουργηθεί στο Βενεράτο από το θεσμό του Διεθνούς Συμποσίου ανήκουν στον δήμο Ηρακλείου και αποτελούν δημοτική περιουσία. Το ζήτημα είναι σε ποια υπηρεσία του Δήμου ανήκουν και τα διαχειρίζεται. Ξέρει κανείς ; Από την προηγούμενη διοργάνωση, δυο χρόνια τώρα, έχουν χαθεί δύο γλυπτά και ακόμα δεν έχει δηλωθεί η απώλεια από κάποια αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, στην Αστυνομία. Τελικά ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία που διαχειρίζεται αυτή την δημοτική περιουσία ; Και πότε επιτέλους θα γίνει η δήλωση της απώλειας στην Αστυνομία ; Είναι οι τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Παλιανής ; Είναι η ΔΗΚΕΗ που μέσα από αυτή την υπηρεσία διοργανώνεται το συμπόσιο τα τελευταία χρόνια ; Είναι η υπηρεσία Πολιτισμού ; Είναι η υπηρεσία διαχείρισης δημοτικής περιουσίας ; Καλό είναι, έστω και αργά να δούμε τι συμβαίνει. Αν αυτά τα δύο γλυπτά βρεθούν ή αν θα …βάλουμε λιβάνι…
Έχουν ενημερωθεί γραπτώς όλοι οι αρμόδιοι εδώ και δύο χρόνια για την απώλεια αυτών των γλυπτών.
Τα γλυπτά που χάθηκαν προήλθαν από το 5ο Διεθνές Συμπόσιο του τότε δήμου Παλιανής 2010 (γλύπτης Gabriel Grama) και από το 7ο Διεθνές Συμπόσιο δήμου Ηρακλείου το 2014 (γλύπτης Pablo Costilludo G. Huertos )"