covid-19


Το 2020 θα μείνει στις μνήμες τις ανθρωπότητας, ως μια χρονιά πρωτόγνωρων αλλαγών και εμπειριών στη ζωή των ανθρώπων, στις παραγωγικές και κοινωνικές σχέσεις τους, όποια και αν είναι η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊoύ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη σχεδόν σε όλο τον κόσμο.
Στο ξεκίνημα ήδη της χρονιάς, στην Κίνα φούντωνε η έξαρση του κορονοϊoύ και τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του έφταναν στη δύση με ανάμικτα συναισθήματα, αλλά στους απλούς ανθρώπους σαν ένα "μακρινό", γι' αυτούς, παραμύθι με δράκους.....
Η Π.Ο.Υ δεν είχε χτυπήσει ακόμα το καμπανάκι για πιθανή πανδημία, όταν στη βόρεια Ιταλία άρχισε να εξαπλώνεται ανησυχητικά ο ιός, και από εκεί να μεταφέρεται στην Ελλάδα....
Ο Φλεβάρης και Μάρτης υπήρξαν οι μήνες των ανατροπών, των διλημμάτων, των επιλογών για κράτη και κυβερνήσεις. Άλλοι υποτίμησαν, άλλοι υπερεκτίμησαν, άλλοι έπραξαν σωστά, άλλοι ερμήνευσαν λάθος τους κινδύνους και τις προτεραιότητες.
Άρχισαν να παίρνονται "μέτρα"...Απαγόρευση πτήσεων, απαγόρευση ταξιδιών, απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων, κλείσιμο συνόρων, κλείσιμο στο σπίτι, απαγόρευση κυκλοφορίας, απομόνωση.
Μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας..... είναι όμως η πραγματικότητα που στο φινάλε θα διαμορφωθεί ένα νέο παγκόσμιο τοπίο, όπου θα έχουν αναδειχθεί νέα προβλήματα αλλά και νέες δυνατότητες επίλυσης τους για τις κοινωνίες και τα κράτη.
Ένα θέμα που φαίνεται να γίνεται ξεκάθαρο πλέον και για τους πολλούς, είναι ότι ο καπιταλισμός και η "ιδιωτικοποίηση", ειδικά του κλάδου της υγείας, είναι σχέδιο "δολοφονικό" για τους λαούς και τη δημόσια υγεία....!
Προσωπικά στη κατάσταση αυτοαπομόνωσης, βρήκα ευκαιρία να ξαναδώ τα αρχεία μου, να κάνω νέο ξεσκαρτάρισμα που συνεχίζεται, να αναδιατάξω σκέψεις και προτεραιότητες. Μια από αυτές είναι και η απόφαση μου να αλλάξω (όσο εξαρτάται από εμένα), την άσχημη ψυχολογία των φίλων μου που επικοινωνώ μαζί τους με την φωτογραφία. Μόνο χρώμα, θάλασσα, ουρανό, βουνά και όμορφα τοπία από δω και πέρα!!