To Remember - Έκθεση Φωτογραφίας από το iFocus.gr!


Ημέρες γιορτινές αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τις οποίες ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να τις ζήσει διαφορετικά από ότι στην καθημερινότητα του. Η επιθυμία να βρεθούμε κοντά σε ανθρώπους "δικούς" μας, φίλους, συγγενείς, ανθρώπους που αγαπάμε, ανθρώπους που έχουμε ζήσει μαζί τους, ξένοιαστες στιγμές, στιγμές χαράς ή λύπης, γίνεται πιο έντονη! 

Αλλά και ημέρες αναμνήσεων, πιο ισχυρές, για ανθρώπους που έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τη μέση ηλικία και νιώθουν το χρόνο να κυλά με κάποια μελαγχολία...!

Ο πρόταση του iFocus για μια έκθεση με θέμα τις αναμνήσεις αυτό το διάστημα, με βρήκε σε διαδικασία ψηφιοποίησης παλιών μου φωτογραφιών, έτσι με χαρά πήρα μέρος στον διαγωνισμό που προηγήθηκε και συμμετέχω τελικά στην έκθεση με μια φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν 55 χρόνια και απεικονίζει εμένα και τη ξαδέλφη μου Δέσποινα στην Κοκκινιά. Τα χαμόγελα και η αισιοδοξία περισσεύουν....αν και τα παιδικά χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για όλους μας.


To Remember ...
Τις μέρες των γιορτών, όταν η χαρά και η εξωστρέφεια είναι παντού το ζητούμενο, κάπου εκεί, ανάμεσα στα γέλια και τις χαρμόσυνες ευχές, μπορεί να φωλιάσει η μελαγχολία μέσα μας η οποία σχετίζεται με την απώλεια αγαπημένων προσώπων ή ακόμα και με τον χρόνο που κυλά αδιάκοπα.

Ο στόχος της έκθεσης μας είναι, όπως και κάθε έκθεσής μας, να αναδειχθεί η μοναδική-προσωπική ματιά κάθε φωτογράφου που συμμετέχει, και το πώς τελικά μπορούμε και καταφέρνουμε να λειτουργούμε σαν μια ομάδα με κοινή αλλά όχι ίδια γραμμή.

Συγγενικές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των φωτογράφων, και εξελίσσονται με μαγικό τρόπο, δίνουν ένα εκπληκτικό φωτογραφικό αποτέλεσμα. 

Ο τρόπος που προσεγγίστηκε η συγκεκριμένη φωτογραφική εργασία, που αφορούσε στην Ανάμνηση, και σε ότι συγκινησιακό κουβαλά αυτή η λέξη, έφερε στην επιφάνεια και στο τώρα φωτογραφίες-ντοκουμέντα, φωτογραφίες από τον προηγούμενο αιώνα, φωτογραφίες από το χρονοντούλαπο του κάθε φωτογράφου.

Η έκθεση αποτελεί ένα Οικογενειακό άλμπουμ με φωτογραφίες ανθρώπων που δε ζουν πια και που όμως πάντα θα ζουν στις σκέψεις μας και στις καρδίες μας...αλλά και με αγαπημένους ανθρώπους που είναι στη ζωή και μας χάρισαν τόσο υπέροχες αναμνήσεις!

Φωτογράφοι

Ευαγγελία Αγγελάκη, Μαρίνα Αγγελοπούλου, Δημήτρης Απόστολος, Μαρία Αραμπατζάνη, Μαρία Αργυρίου, Στέλιος Βαλσαμίδης, Γιώργος Βασιλειάδης, Σπυριδούλα Γούμενου, Αφροδίτη Διαμαντοπούλου, Παντελής Δημητρίου, Ελευθερία Δοβλετάκη, Ελευθερία Ευθυμιάτου, Αριστείδης Ζωάκης, Βασιλική Ζωγράφου, Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος, Μαρκέλλα Θώδη, Κρυσταλλία Ιωαννίδου, Δήμητρα Καλλιοντζή, Γκάρο Καλαϊτζιάν, Ντιράν Καλαϊτζιάν, Νέβι Κανίνια, Δωροθέα Καούρη, Καλλιόπη Κατσιδονιώτη, Δανάη Καυκαλίδου, Νίκος Κιχεμ, Βιβή Κουτσούκου, Ανδρέας-Πασχάλης Κωνσταντινίδης, Εύα Λαμποροπούλου, Νινέτα Λογοθέτη, Λεοντίνη Λυμπρίτη, Τίμος Λύτρας, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Πάνος Μαματζάκης, Βασίλης Μανίκας, Φίλιππος Μαργαρίτης, Λευτέρης Μαριδάκης, Αριστέα Μπουλουξή, Ιωάννης Μυρμηγιάννης, Δημήτρης Ντάφος, Αγγελική Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Βασίλης Πανταβός, Νίκος Παύλου, Ερίνα Παυλιδάκη, Δημήτρης Πιτσινίγκος, Μαρία Ράμπια, Μαρίνα Ροβίθη, Χάρης Σακελλιός, Φιλοκτήτης Σαλαμίνιος, Ευτυχία Σταματέλου, Ευθυμία Σταυρογιαννοπούλου, Δήμητρα Σωτηρίου, Αμαλία Σωτηροπούλου, Αλέξανδρος Σούλτος, Τατιανή Τουζλουκώφ, Μανιάνα Τσερκέζου, Στεφανία Τσουπάκη, Οία Φέτση, Αναστασία Φραγκιά, Βάσω Χαντζή, Χρήστος Χατζόπουλος. 

Επιμέλεια: Δώρα Λαβαζού
Info
Εγκαίνια: Δευτέρα 23 Δεκμεβρίου-19 στις 7:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 23 Δεκεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου 2020 (εκτός επίσημων αργιών)
Τοποθεσία: iFocus Photo Gallery (Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13)