ΑΥΛΑΙΑ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΟ 11ο ZIRIA MUSIC FESTIVAL



Ανέβηκα στο "βουνό" αυτή τη φορά από Πέμπτη μεσημέρι και έφυγα το πρωί του Σαββάτου. Σκάρτες δυο ημέρες και μου φάνηκαν σχεδόν βδομάδα! Ήταν τόσο γεμάτες οι ώρες που μετρούσαν για ημέρες !! Στη Ζήρεια οι αισθήσεις λειτουργούν επί 5! Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό τα κύτταρα σου ανανεώνονται ρουφώντας κάθε τι που συμβαίνει γύρω σου και συμβαίνουν τόσα πολλά...! 
Το οροπέδιο αρχίζει πλέον να γίνεται Κυψέλη και τα σκηνάκια να καταλαμβάνουν τους πιο απίθανους χώρους, σε ύψος και  πλάτος!
 

Έχοντας μια δεκαετία εμπειρίας πίσω του το  ziria music festival, έφτασε φέτος σε πολύ υψηλά επίπεδα οργάνωσης ενώ η συμμέτοχη του κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ξεπέρασε κάθε προηγούμενη. Είναι πλέον όπως έγραψα και πέρσι, ένας πολιτιστικός θεσμός που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και τον έχει αγκαλιάσει πλέον, όλη η Ελλάδα.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτά που έχω γράψει τα προηγούμενα χρόνια, παρά μόνο την διαπίστωση, οτι κάθε χρόνο το φεστιβάλ γίνεται όλο και καλύτερο, πιο ενδιαφέρον, πιο ελκυστικό, πιο ανταποδοτικό, πιο συναρπαστικό, πιο φιλικό, πιο πλούσιο σε δράσεις, μουσικές και κάθε είδους εκδηλώσεις. Κάθε χρόνο υπάρχουν καινούργια πράγματα για να δεις και να κάνεις.

 

Οι διοργανωτές έχουν πια φτάσει σε πολύ υψηλά στάνταρ "επαγγελματισμού" με ότι κάλο μπορεί να κρύβει αυτό, χωρίς τις άσχημες πλευρές από λογικές "εμπορευματοποίησης" και "κέρδους". Είναι μια μεγάλη συμμετοχική προσπάθεια, στην οποία παίρνουν μέρος εθελοντικά και αφιλοκερδώς όλοι οι παράγοντες του φεστιβάλ, έχοντας τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο επισκέπτη, κατασκηνωτή ή όχι αλλά και τη γενικότερη οικονομική ζώνη των Τρικάλων Κορινθίας και Ξυλόκαστρου. Μια συλλογική - συμμετοχική προσπάθεια, από την οποία βγαίνουν κερδισμένοι όλοι!



 Λίγα λόγια και για το μουσικό κομμάτι του φεστιβάλ. Είναι πράγματι πολύ δύσκολος ο ρόλος του Γιώργου Γκούρβελου να χωρέσει σε ενα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τόσες διαφορετικές  σε είδος και ύφος μουσικής μπάντες, με νέα και παλιά σχήματα, με πολύ γνωστά και άγνωστα "ονόματα", να κρατήσει ομοιομορφίες και μουσικές ισορροπίες και τελικά να ευχαριστήσει όσο γίνεται περισσότερους θεατές. Νομίζω πως τα καταφέρνει αρκετά καλά και τον ευχαριστούμε γι' αυτό. Είναι σημαντικό να δίνεται χώρος μαζί με γνωστά και καθιερωμένα γκρουπ, να εμφανίζονται κάθε φόρα,  προσπάθειες από νέα παιδιά. 

 
Τελειώνω αυτό το μικρο κείμενο για το μεγάλο ziria 2019 music festival, με την προτροπή σε όσους δεν έχουν "ανέβει" στο βουνό, να το κάνουν!! 
363 μείνανε μέχρι το επόμενο....