Φωτογραφίες για την «Ενδοοικογενειακή Βία»




Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr) σε συνεργασία με τον ΕΑΔΙΘ προχωρά στην πρώτη φάση μιας μεγαλύτερης συνεργασίας. Τη συνεργασία για δημιουργία φωτογραφιών επάνω σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Αυτή τη φορά το θέμα μας είναι η «Ενδοοικογενειακή Βία».

Καλούνται οι φωτογράφοι να ανατρέξουν στο αρχείο τους (για παλαιότερο υλικό) ή στο γραφείο τους (για να αποφασίσουν πως και τι θα βάλουν στις φωτογραφίες που θα δημιουργήσουν επ αφορμή). Χρειαζόμαστε φωτογραφίες (είτε ντοκουμέντου, είτε δημιουργημένες/ σκηνοθετημένες) που έχουν ως θέμα την ενδοοικογενειακή βία, είτε τη σωματική είτε την ψυχολογική (λεκτική βία κα). Βία μεταξύ συντρόφων σε ελεύθερη ένωση, στην οικογένεια, μεταξύ των γονέων και προς τα τέκνα. 
Το περιεχόμενο ορίζει τη φόρμα ή αδιαφορεί για αυτήν;
Θα το δείξουν οι φωτογραφίες που θα φτάσουν σε εμάς.
Για την πρώτη φάση αυτού του θέματος, περιμένουμε τις φωτογραφίες σας, μέχρι την Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018. Η πρώτη φάση θα κλείσει με παρουσίαση των εικόνων τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 σε ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου, στην «Διαγώνιο» (Τσιμισκή 103, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη).

Για την δεύτερη φάση θα ειδοποιηθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, σε κατοπινό χρόνο.

Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέσω We Transfer, στο mail katselis@the.forthnet.gr, και με ταυτόχρονη αναγγελία του ονόματος του φωτογράφου.

Από το ίδιο mail θα σταλούν στους ενδιαφερόμενους, άλλου τύπου πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα κτλ την εκδήλωσης, που θα κλείσει την πρώτη μας συγκέντρωση υλικού.

Περισσότερα: Βασίλης Καρκατσέλης, τηλ 6942 860 890

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
ΥΓ
Φυσικά και όλα τα δικαιώματα των εικόνων θα παραμένουν, πάντα, των φωτογράφων. Κάποια χρήση, κάποιων εικόνων θα γίνει μόνο αποκλειστικά για την προβολή της εκδήλωσης κτλ.