Οι EMPTY FRAME δεν θα συμμετάσχουν σε συναυλία του Δήμου Αθηναίων στη πλατεία Συντάγματος, λόγω....

 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρξε προβληματισμός στην οργανωτική επιτροπή αν θα έπρεπε να προχωρήσει ο Δήμος στην διοργάνωση αυτής της μορφής των εκδηλώσεων  στην πλατεία Συντάγματος ενώ, ταυτόχρονα στην πάνω πλευρά της πλατείας Σύροι πρόσφυγες πολέμου δίνουν τη δική τους μάχη για 24 ημέρες σε άσχημες συνθήκες (βροχή και κρύο) διαμαρτυρόμενοι και διεκδικώντας την άμεση χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα και όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από την ιδιότητά τους αυτή!
Η τελική απόφαση που πήραν στον Δήμο, προφανώς με εντολή του Δημάρχου, χθες Πέμπτη  ήταν,  να προχωρήσουν κανονικά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
 "Από το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, 14 συγκροτήματα και 100 μουσικοί υπόσχονται να μας βάλουν σε εορταστικούς ρυθμούς με χορό, τραγούδι και πολύ μουσική. Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε παρέα με αγαπημένους καλλιτέχνες και να δώσουμε ρυθμό στα φετινά Χριστούγεννα στην πλατεία Συντάγματος."
 
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
17.30 – 18.30 Συναυλία με τους Empty Frame
19.00 – 20.00 Συναυλία με τον Gautier
.....................................................................


Με σημερινή ανακοίνωση τους οι Empty Frame κάνουν γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 13 Δεκεμβρίου συναυλία, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στους Σύριους πρόσφυγες, αναφέροντας: 
 

"Από τις 19 Νοέμβριου, Σύροι πρόσφυγες πολέμου κάνουν απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος διεκδικώντας ταξιδιωτικά έγγραφα που θα τους επιτρέψουν την συνέχιση του μεγάλου ταξιδιού τους, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, χωρίς τον φόβο του θανάτου, της φυλακής, των κρατητηρίων, των εγκληματικών κυκλωμάτων.
Το αίτημά τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που τους καλύπτει και υποχρεώνει όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοντάφτει στην αδιαλλαξία του ελληνικού κράτους και τις δαιδαλώδεις διαδικασίες που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης ασύλου.
Στις 13 Δεκεμβρίου ήμασταν καλεσμένοι να συμμετάσχουμε στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων που θα λάβουν χώρα στην πλατεία Συντάγματος.
Θεωρούμε ύψιστο αγαθό την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο εξαιρετικά σημαντικός αγώνας που δίνουν οι Σύροι πρόσφυγες μας βρίσκει αλληλέγγυους.
Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να μην πραγματοποιήσουμε την προγραμματισμένη μας συναυλία.
Ευχαριστούμε εκείνους που μας τίμησαν με την πρόσκλησή τους, ωστόσο, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ορίζει τη μοίρα του και να διεκδικεί έναν καλύτερο τρόπο και τόπο ζωής και δημιουργίας είναι κάτι που ξεπερνάει την οποιαδήποτε καλλιτεχνική έκφραση και εορταστική εκδήλωση."
Ευχαριστούμε, Empty Frame