Παρασκευή 9 Μαΐου Empty Frame Live@ Τριανόν The Blackbird Flies Release Concert
Παρασκευή 9 Μαΐου
Empty Frame Live@ Τριανόν
The Blackbird Flies Release Concert

Οι Empty Frame, μία από τις πιο πρωτοπόρες και ταλαντούχες μπάντες της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής, «καταλαμβάνουν» το ιστορικό σινεμά Τριανόν για να παρουσιάσουν το δεύτερο τους άλμπουμ με τίτλο « The Blackbird Flies» .
Με ατού τον άκρως επιβλητικό χώρο του κινηματογράφου, οι Empty Frame συμπράττουν με φίλους καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ζωντανή παράσταση που θα αναπνέει μέσω ιδιαίτερων μουσικών συνθέσεων παντρεμένων αρμονικά με εικόνες και βίντεο στην οθόνη του σινεμά.
Οι Empty Frame θα παρουσιάσουν όλο το «The Blackbird Flies» διανθισμένο με live video projection, που επιμελείται ο Γιάννης Κολόζης , ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κομμάτια από τον πρώτο δίσκο της μπάντας, «They think we are Eskimos», ακυκλοφόρητο υλικό και μερικές διασκευές έκπληξη.
Σκοτεινός λυρισμός, μελωδία και οργισμένα ηλεκτρικά ξεσπάσματα συμπληρώνουν το μουσικό μωσαϊκό των Empty Frame μέσω της αέναης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τη δύναμη της εικόνας.
Το «The Blackbird Flies», κυκλοφορεί από την B Minor Records σε cd και σε 12’’ Gatefold διπλό βινύλιο από τις 5 Μαΐου του 2014. Σύντομα θα βρίσκεται σε πολλά δισκοπωλεία της χώρας, ενώ η ψηφιακή μορφή του άλμπουμ διατίθεται από την πλατφόρμα bandcamp.
Τeaser Video:
https://www.youtube.com/watch?v=jI1V03wSJd4&feature=youtu.be
Λίγα λόγια για τους Empty Frame
Οι Empty Frame γεννήθηκαν τον Νοέμβρη του 2005. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους «They Think We Are Eskimos» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011. Η μουσική τους δεν περιορίζεται σε ένα είδος κι αν κάποιος έπρεπε οπωσδήποτε να την περιγράψει θα έπρεπε να πει ότι κινείται στο φάσμα του ανεξάρτητου ροκ με στοιχεία indie, folk,gypsy, post - rock και κλασσικής μουσικής. Οι επιρροές του συγκροτήματος είναι πολλές και διαφορετικές. Nick Cave and the Bad Seeds, Mark Lanegan, Beatles, Fleet Foxes, Queens Of The Stone Age και πολλοί άλλοι δένουν μεταξύ τους κατά ένα μοναδικό τρόπο και βγάζουν ένα αποτέλεσμα τελείως ξεχωριστό μέσα από τα κομμάτια των Empty Frame. Ο πρώτος τους δίσκος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ πραγματοποίησαν αρκετές συναυλίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ, ανοίγοντας και για μεγάλα ονόματα της alternative σκηνής όπως οι Woven Hand ο Sivert Hoyem.
Όπως χαρακτηριστικά έγραψαν για τους Empty Frame: «Πώς θα ακούγονταν οι Walkabouts, οι Tindersticks και ο Jeff Buckley αν ζούσαν και έγραφαν μουσική στην Αθήνα; Στην καλύτερη περίπτωση, σαν τους Empty Frame...» - ATHENS VOICE
Εmpty Frame
Antonis Vavagiannis : piano, guitar, vocals
Kaiti Pantzari : cello, vocals
Babis Vasiliadis : drums
Nikos Sol : violin
Panagiotis Fetsis : bass, vocals
Christos Kallimanis : lead guitar
Links:
Official page: http://www.emptyframe.net/
Facebook: https://www.facebook.com/emptyframeband
Bandcamp : http://emptyframe.bandcamp.com/
Soundcloud : https://soundcloud.com/empty-frame
Επικοινωνία:
e-mail : theemptyframe@gmail.com / xristoskallimanis@yahoo.gr / kyriakoshasapis@gmail.com
Phone: 6973329950 (Χρήστος) / 6948734236 (Αντώνης)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις