24/9 OI EMPTY FRAME στο HALF NOTE.
Οι Empty Frame υποδέχονται το φθινόπωρο ανεβαίνοντας στη σκηνή του ιστορικού Half Note για μια συναυλία γεμάτη ηλεκτρισμό και έντονα συναισθήματα Δυνατές κιθάρες, νοσταλγικά φωνητικά και μελωδική διάθεση, που μόνο κλασσικά όργανα σαν το τσέλο, το βιολί και το πιάνο μπορούν να δώσουν, συνθέτουν το μουσικό μωσαϊκό της μπάντας η οποία υπόσχεται μια βραδιά σκοτεινή, ρομαντική αλλά πάντα γεμάτη ενέργεια.

Οι Empty Frame γεννήθηκαν τον Νοέμβρη του 2005. Στην μέχρι τώρα διαδρομή τους έχουν καταφέρει να είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα σχήματα της ανεξάρτητης σκηνής της Αθήνας. Έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις σε όλους τους γνωστούς συναυλιακούς χώρους, με αποκορύφωμα την επιτυχημένη τους παρουσία στο πλευρό των Αμερικάνων Woven Hand ( ex 16 Horsepower ) στο Ανclub το Νοέμβριο του 2009 και στο πλευρό του Sivert Hoyem στο Gagarin 205 το Δεκέμβριο του 2011. Ακόμη, έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Η μουσική τους δεν περιορίζεται σε ένα είδος κι αν κάποιος έπρεπε οπωσδήποτε να την περιγράψει θα έπρεπε να πει ότι κινείται στο φάσμα του ανεξάρτητου ροκ με στοιχεία indy, folk,gypsy, post - rock και κλασσικής μουσικής. Οι επιρροές του συγκροτήματος είναι πολλές και διαφορετικές. Nick Cave, Tom Waits, Mark Lanegan, Queens Of The Stone Age, Pearl Jam, Beatles, Pink Floyd, Calexico, Radiohead, Porcupine Tree, Love, Tindersticks και πολλοί άλλοι δένουν μεταξύ τους κατά ένα μοναδικό τρόπο και βγάζουν ένα αποτέλεσμα τελείως ξεχωριστό μέσα από τα κομμάτια των Empty Frame. To πρώτο demo του συγκροτήματος “Τake Over The City” ηχογραφήθηκε στις αρχές του 2007 και κομμάτια του ακούγονται τακτικά σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους «They Think We Are Eskimos» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011 από τη Legend και το συγκρότημα θα την υποστηρίξει με νέες ζωντανές εμφανίσεις, σε συνεργασία με άλλους μουσικούς και σχήματα της ανεξάρτητης σκηνής

Αντώνης Βαβαγιάννης: πιάνο, φωνές, κιθάρες, μαντολίνο
Μπάμπης Βασιλειάδης: τύμπανα
Χρήστος Καλλιμάνης: κιθάρες
Ίσις Μουζά: τσέλο
Παναγιώτης Φέτσης: μπάσο, φωνές
συμμετέχει ο Ματθαίος Δακουτρός: βιολί
στην παρούσα σύνθεση : Καίτη Πάντζαρη: τσέλο
Νίκος Σολωμός: βιολί

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EMPTY FRAME:

Πώς θα ακούγονταν οι Walkabouts, οι Tindersticks και ο Jeff Buckley αν ζούσαν και έγραφαν μουσική στην Aθήνα; Στην καλύτερη περίπτωση, σαν τους Empty Frame... το demo τους, “Take Over the City”, αποτελεί μια άκρως λυρική και ευαίσθητη μουσική έκπληξη.
-ATHENS VOICE

...Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως η μπάντα έχει αφομοιώσει πολύ επιτυχημένα τις επιρροές της και είναι σε θέση να δώσει ορισμένα πολύ όμορφα τραγούδια σε αυτό το ύφος. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει μάλιστα στον τρόπο που μεταχειρίζονται το βιολί και το πιάνο στις συνθέσεις τους, καθώς επιδεικνύουν έναν αξιοθαύμαστο λυρισμό και μια ικανότητα να οδηγούν τα όργανα αυτά σε συναισθηματικές κορυφώσεις. Με τέτοια εφόδια, οι Empty Frame μόνο μπροστά μπορούν να πάνε.
AVOPOLIS MUSIC NETWORK

HALF NOTE JAZZ CLUB
Tριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες-Κρατήσεις
210 9213310

Αγοράστε το εισιτήριο σας: www.viva.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : 10€

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα 24/09 στις 22:30


- Posted using BlogPress from my iPad

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις