Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας«H2O» νερό / ὕδωρ / νερό / aqua - 2019


Πρόσκληση συμμετοχής:

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2019 / Corinth Exposed Photography Festival 2019, τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, συνδιοργανώνοντας Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας με τίτλο «H2O», με θέμα το νερό. Ο διαγωνισμός αποτελεί επί μέρους δράση του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2019 / Corinth Exposed Photography Festival 2019 και οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν από αρμόδια Κριτική Επιτροπή θα εκτεθούν τον Μάϊο του 2019 στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Προθεσμία υποβολής: 31 Mαρτίου 2019 στις 18:00.

Κάθε συμμετοχή θεωρείται έγκυρη εφόσον πληρούνται οι όροι και οι κανόνες του διαγωνισμού, όπως περιγράφονται παρακάτω.
* Η κριτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού συμμετοχής.

Τρόπος συμμετοχής στον διαγωνισμό:

1) Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία.

2) Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει μία μόνο φορά, και να στείλει, σε μία μοναδική αποστολή, από μία (1) έως πέντε (5) φωτογραφίες στην επιτροπή παραλαβής (Δικηγορικό Γραφείο Βασιλικής Στάμου) στο email vas.stamou@gmail.com.

3) Στην αποστολή πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά τα παρακάτω στοιχεία. Α) όνομα Β) επώνυμο Γ) πατρώνυμο Δ) τηλέφωνο Ε) χώρα/ πόλη ΣΤ) αριθμός φωτογραφιών (1-5) Ζ) email.

4) Κάθε αρχείο φωτογραφίας .jpg πρέπει να έχει α) μέγεθος 1.600 pixels στη μεγάλη διάσταση, ενώ η μικρή πρέπει να υπολογίζεται αναλογικά και β) ανάλυση (resolution) 75 dpi. Όλες οι φωτογραφίες αποστέλλονται με wetransfer, απλό email ή μέσω της online φόρμας.

Όροι συμμετοχής και κανονισμός του Διεθνούς διαγωνισμού

1) Δεκτές θα γίνουν φωτογραφίες που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις και μόνο.

2) Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει και να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες τις οποίες έχει αποκλειστικά δημιουργήσει ο ίδιος. Αν δημοσιευθούν ή χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες τρίτων, κατά παράβαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, υπεύθυνος είναι ο διαγωνιζόμενος. Ρητά δηλώνεται ότι τα μέλη του Corinthian Photography Club ή οποιοσδήποτε φορέας τα εκπροσωπεί, ή οι διοργανωτές της έκθεσης ή το Δημόσιο δεν φέρουν καμία ευθύνη.

3) Εφόσον στις φωτογραφίες διακρίνονται πρόσωπα, για να μπορούν αυτές να εκτεθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, ο δημιουργός είναι υποχρεωμένος να έχει λάβει εγγράφως τη συγκατάθεση των εικονιζομένων. Σε αντίθετη περίπτωση, ρητά δηλώνεται ότι τα μέλη του Corinthian Photography Club ή οποιοσδήποτε φορέας τα εκπροσωπεί, ή οι διοργανωτές της έκθεσης ή το Δημόσιο δεν φέρουν καμία ευθύνη. Την ευθύνη έχει ο δημιουργός.

4) Το δικηγορικό γραφείο της Βασιλικής Στάμου είναι εξουσιοδοτημένο να παραλαμβάνει τις συμμετοχές, εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής και εγγυάται το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

5) Οι φωτογραφίες αποστέλλονται στην Κριτική Επιτροπή αριθμημένες με τον αριθμό πρωτοκόλλου, χωρίς να αναφέρεται σε αυτές το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου.

6) Η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει ικανό αριθμό φωτογραφιών για την δημιουργία έκθεσης φωτογραφίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

7) Οι επιλεγμένες συμμετοχές είναι και οι διακεκριμένες του διαγωνισμού.

8) Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με email ή τηλεφωνικά μετά την λήξη του διαγωνισμού, ώστε να αποστείλουν ψηφιακά τα φωτογραφικά αρχεία υψηλής ανάλυσης προς εκτύπωση με wetransfer.

9) Τα έξοδα των εκτυπώσεων δεν βαραίνουν τους διακριθέντες διαγωνιζόμενους, αλλά τους διοργανωτές.

10) Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να εσωκλείουν γραφιστικά το όνομα του καλλιτέχνη.

11) Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της ακύρωσης του διαγωνισμού.

12) Μέσω της ιστοσελίδας θα ανακοινώνονται νεότερα σχετικά με τις ακριβείς ημερομηνίες των εκθέσεων και των δράσεων.

Με τιμή

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών
Σωκράτης Λαμπρόπουλος