Σεμινάριο δημιουργικής φωτογραφίας από την ομάδα Greek Instagramers Events



Με την διοργάνωση δωρεάν 6μηνου Σεμιναρίου (Ιανουάριος – Ιούνιος 2018) δημιουργικής φωτογραφίας, η ομάδα του * Greek Instagramers Events, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την δημιουργικότητας της την σοβαρή υπεύθυνη και ποιοτική δουλειά που κάνει προς όφελος των φίλων της φωτογραφίας και της φωτογραφικής τέχνης. Ασφαλώς μεγάλη είναι και η προσφορά γι' αυτόν το σκοπό (αφιλοκερδώς), του φωτογράφου και Δάσκαλου φωτογραφίας Βασίλη Νίκα (www.photoenatos.gr) που είναι ο εισηγητής του σεμιναρίου.

Στόχος του Σεμιναρίου είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις της λήψης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της φωτογραφικής τους σκέψης. 

Με την λήξη του Σεμιναρίου, όλοι οι μαθητές θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης. Ο καλλιτεχνικός επίλογος του Σεμιναρίου θα είναι μια Ομαδική Έκθεση Δημιουργικής Φωτογραφίας στην οποία θα παρουσιαστούν έργα των μαθητών.

Τα σεμινάρια διεξάγονται σε ένα σύγχρονο κτίριο του κέντρου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων το οποίο δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί δράσεις πολιτισμού, ανοιχτά εργαστήρια, πρωτοβουλίες τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας.

Πέρα όμως από αυτό το σεμινάριο, και μετά από την μεγάλη διάθεση για συμμετοχή που υπήρξε, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων (Δήμος Αθηναίων ) και το Πρόγραμμα των «Ανοιχτών Σχολείων» (Ανοιχτά Σχολεία) ξεκίνησαν την Κυριακή 25/2 δύο νέα τμήματα του Σεμιναρίου Δημιουργικής Φωτογραφίας  με εισηγητή τον Βασίλη Νίκα.

*Οι "Greek Instagramers Events" είναι μια καλλιτεχνική ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία δημιουργήθηκε το 2013, με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram. 
Ιδρυτές της ο Γιώργος Βέργαδος, η 'Ελλη Αγιαννίδη και η Σταυρούλα Σπυρέα. Με οδηγό την κοινή τους αγάπη για την φωτογραφία, θέλησαν να συσπειρώσουν την Ελληνική κοινότητα των φίλων αυτής της τέχνης δημιουργώντας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. 
Από την πρώτη στιγμή της ίδρυση της, η ομάδα διοργανώνει δημιουργικές και κοινωνικές δραστηριότητες σε σχέση με την τέχνη της φωτογραφίας με ανοιχτή συμμετοχή για όλους. Μέσα από αυτές τις δράσεις αναδεικνύεται το ταλέντο των φίλων της φωτογραφίας και καλλιεργείται το ομαδικό και δημιουργικό πνεύμα. Οι δράσεις τους περιλαμβάνουν ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, φωτογραφικές εξορμήσεις και εκδρομές, δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια φωτογραφίας με καταξιωμένους καθηγητές καθώς και συνεργασίες με σημαντικούς φορείς του πολιτισμού όπως μουσεία, θέατρα και καλλιτεχνικά φεστιβάλ.