Κοσμοπλημμύρα στην Αθηναίδα για τα εγκαίνια της #my_greece από την ομάδα του «Greek Instagramers Events»



Με μεγάλη παρουσία ανθρώπων κάθε ηλικίας, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “my_greece” στην Αθήνα. Η μεγάλη αίθουσα του Πολυχώρου Αθηναϊς πλημμύρισε από φίλους της φωτογραφίας και φωτογράφους συντελεστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σε μια προσπάθεια της ομάδας των διοργανωτών να φέρουν το έργο τους κοντά στο κοινό, αλλά και μεταξύ τους, μέσα από μια διαδικασία εκθέσεων που φιλοδοξούν να γίνουν σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας μας. 
Το εγχείρημα αυτό σε τόσο μεγάλη έκταση, πρώτη φορά γίνεται από την ομάδα του «Greek Instagramers Events» και γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία. Χαρακτηριστικά, όπως μας ανάφερε ο Γιώργος Βέργαδος στη ξενάγηση που μας έκανε, οι πλοιοκτήτες της ΑΝΕΚ LINES πολύ γρήγορα πείστηκαν να παραχωρήσουν το ανακαινισμένο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να αποτελέσει έτσι την πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζεται εν πλω.


Τριάντα θεματικές ενότητες με 9 φωτογραφίες η κάθε μια, συνολικά 270 φωτογραφίες από ισάριθμους καλλιτέχνες, συνθέτουν τις κυριότερες εικόνες που μπορεί να δει κανείς στην Ελλάδα του ήλιου, της θάλασσας,  και των δραστηριοτήτων των ανθρώπων της. 
Μια πολύ αξιόλογη σοβαρή και κοπιαστική οργανωτική δουλειά από τους τρεις υπεύθυνους της Ομάδας, την Έλλη Αγιαννίδη, Σταυρούλα Σπυρέα και Γιώργο Βέργαδο, που αξίζουν κάθε έπαινο γι' αυτή τους την αφιλοκερδή προσπάθεια.
Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση φωτογραφικού λευκώματος των εκδόσεων BELL, και έχει κοινωνικό χαρακτήρα αφού ολόκληρο το ποσό από τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών προσφέρεται για οικονομική ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου».


Την Τετάρτη 18/10 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Atrium του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς, θα γίνει παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος με ομιλητές:
Τον εκδότη του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος Τάκη Τζίμα
Την συντάκτρια του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος Κωνσταντίνα Γκιτάκου
και τον αρχισυντάκτη του photologio.gr Θοδωρή Στίγκα
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η φωτογραφία στην εποχή των social media».