Athens Technopolis Jazz Festival 2017


 Το 17ο Athens Technopolis Jazz Festival κλείνει  σήμερα τις πύλες του. Το διαρκείας 6 ημερών, (23 έως τις 28 Μαΐου) φεστιβάλ, που γίνεται στον υπέροχο χώρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, αποδεικνύεται κορυφαία στιγμή για την  jazz σκηνή της χώρας μας αφού υποδέχεται υψηλής ποιότητας μουσικούς, χαρίζοντας μας υπέροχη jazz εμπειρία.  Η χθεσινή μας παρουσία  κατέγραψε, ένα πολύ ιδιαίτερο τρίο από την Ουγγαρία τους Miklós Lukács Trio Cimbiosis που μας ενθουσιάσαν μαζί με τις χιλιάδες των επισκεπτών του φεστιβάλ.


Την χθεσινή ημέρα άνοιξαν οι Marly Marques Quintet από το (Λουξεμβούργο) που στο πρώτο μέρος της παρουσίας τους ήταν πολύ καλοί στηριζόμενοι κυρίως στα φωνητικά της Marly Marques, ενώ στο κλείσιμο οι Grandbrothers (Γερμανία) παίζοντας ηλεκτρονική jazz με διάφορους πειραματισμούς, που όμως δεν μπορέσαμε να "αντέξουμε" όταν μάλιστα είχε προηγηθεί η μαγεία του Trio Cimbiosis!


Η αυλαία του 17th Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου με τους Rumba Attack (Κύπρος), Aga Derlak Trio (Πολωνία), Emil, Enver &Friends (Αζερμπαϊτζάν) και Portico Quartet (Μεγάλη Βρετανία).


Μια παράλληλη εκδήλωση στον χώρο που επίσης μας ενθουσίασε με την ποιότητα των εκθεμάτων της, (ιδιαίτερα αυτή στο χώρο των δεξαμενών καθαρισμού), ήταν η ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METAPolis “Loss” και είχε σαν θέμα της την Απώλεια, ενώ ήταν αφιερωμένη στους σκοπούς των Γιατρων του Κόσμου.