#Still Pilgrim Paradox και #Empty Frame. Μια υπέροχη συνεύρεση χορού και μουσικής!



"Στην αρχή δουλέψαμε αρκετά αυτοσχεδιαστικά (οι χορευτές), με βάση πάντα κάποιες οδηγίες και μια δραματουργική κατεύθυνση. Υπήρχε και από τους τρεις μας η ανάγκη για τριβή και έρευνα καθώς, βασικός στόχος δεν ήταν η κίνηση για την κίνηση, αλλά να βρούμε αυτό που μας (συν)κινεί, την πρόθεση, το πώς η κίνηση θα πηγάζει και δε θα προκύπτει. Δουλεύαμε ξεχωριστά και με τους μουσικούς. Όταν συναντιόμασταν, άλλοτε ο χορός οδηγούσε τη μουσική και άλλοτε η μουσική το χορό. Το πιο γοητευτικό ήταν όταν τα όρια χάνονταν και απλά συνδημιουργούσαμε. Άλλωστε ο χορός είναι από τη φύση του άρρηκτα δεμένος με τη μουσική. Ο χορός είναι μουσική."

Νομίζω πως αυτή η απάντηση της Στέλλας Φωτιάδου σε ερώτηση για το πώς δημιουργήθηκε η παράσταση και ποια είναι η σχέση που δημιουργείται ανάμεσα σε έναν χορευτή και τη μουσική, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση Hands/Χέρια που είδαμε χθες στο θέατρο Olvio. 
Μια παράσταση της ομάδας Still Pilgrim Paradox με μουσική από τους Empty Frame "που φέρνει επί σκηνής τρεις χορευτές και έξι μουσικούς που συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν και εκφράζουν την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, για συνοδοιπόρους, για ακροατές μέσα από την αέναη επικοινωνία του σώματος με τους ήχους."


Βρεθήκαμε για πρώτη φορά στον πολύ συμπαθητικό πολυχώρο #Olvio, στον Βοτανικό (ο οποίος να σημειώσουμε, μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για την λειτουργικότητα του), για να παρακολουθήσουμε μια παράσταση που αν μη τι άλλο είχε στοιχεία πειραματισμού και δημιουργικότητας σε ένα πεδίο συνεργασίας δυο διαφορετικών ομάδων καλλιτεχνών, αλλά τόσο κοινών που το αποτέλεσμα της δουλειάς τους τελικά, να ικανοποιεί πλήρως τις αισθήσεις μας. 
Αν πάρουμε υπόψιν ότι είναι η πρώτη παραγωγή των παιδιών του χορού, με όλες τις δυσκολίες του "δεσίματος" της, με πολύ άνεση αντιμετωπίζουμε κάποιες αμήχανες στιγμές, κάποιες ατέλειες ίσως στις εκτελέσεις, που όμως χάθηκαν μέσα στην συνολική εικόνα, αφήνοντας μας στα 50' της παράστασης, πολύ καλές εντυπώσεις.
Οι #Empty Frame μετά από την πρόσφατη συνεργασία τους στην παραγωγή του #MEGA /ΗΡΩΙΔΕΣ στην οποία έγραψαν και ηχογράφησαν τη μουσική για το σίριαλ, φαίνεται να τους "πηγαίνει" αυτός ο ρόλος, γιατί αμέσως μετά έρχεται αυτή η συνεργασία και η εγγραφή μιας υπέροχης πραγματικά μουσικής επένδυσης στην χορογραφία των Hands.

Στις τρεις μέχρι τώρα παραστάσεις, (σήμερα Κυριακή 14/6 είναι η τελευταία), το θέατρο είναι πλήρες και ο ενθουσιασμός των θεατών παραπάνω από εμφανής.