Empty Frame, μέσα στον Απρίλη η κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ σε cd και βινύλιο!


Οι δεσμοί αίματος με το 1/6 των Empty Frame μου "δίνουν" το δικαίωμα να έχω πρόσβαση στις εξ "απορρήτων" πληροφορίες που τους αφορούν... Έτσι μόλις έμαθα φρέσκα νέα και φροντίζω να τα "καρφώσω" για τη δική σας ενημέρωση. Θα σας είναι γνωστό ασφαλώς ότι οι  E.F. είναι πολύ παραγωγικοί στο να γράφουν μουσική, ενώ σε κάθε LIVE τους όλο και κάποιο καινούργιο κομμάτι κάνει δειλά την εμφάνιση του, ψάχνοντας αναγνώριση....
Έτσι μετά τη κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ «They Think We Are Eskimos», (κυκλοφόρησε από τη Legend το 2011), που ομολογουμένως έκανε μεγάλη επιτυχία και  εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα, θα μπορούσαν αμέσως μετά, να προχωρήσουν στη παραγωγή δεύτερου με το υλικό που ήταν ήδη έτοιμο, ενώ έφτανε και περίσσευε και για τρίτο....

Ασφαλώς η επιδείνωση της οικονομίας της χώρας,  είχε δραματική επίπτωση και στο χώρο της δισκογραφίας. Πλέον οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες δεν υπάρχουν, και οι περισσότεροι καλλιτέχνες αναγκάζονται να γίνουν οι ίδιοι παραγωγοί, για να δουν τη δουλειά τους "τυπωμένη" σε δισκάκι. Άρα το κόστος της όλης προσπάθειας περνάει ολοκληρωτικά στους ίδιους τους καλλιτέχνες, όπως και η διακίνηση του δίσκου, προσθέτοντας ετσι μια επιπλέον δυσκολία πέρα από την επιβίωση, στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Οι Empty Frame λοιπόν, πηγαίνοντας προς τα 9 χρόνια της διαδρομής τους ολοκλήρωσαν την παραγωγή του νέου τους άλμπουμ κατά 95% και μέσα στον Απρίλη θα έχουμε τη χαρά να πιάσουμε στα χέρια μας το νέο δισκάκι, άλλα και δίσκο σε βινύλιο!!
Το τιράζ θα είναι διπλάσιο σε σχέση με το πρώτο cd ενώ θα κυκλοφορήσουν και 500 δίσκοι σε βινύλιο, το οποίο αρχίζει να επανέρχεται για συλλέκτες και νοσταλγούς...

Τώρα με μια πρώτη εικόνα που έχουμε για το νέο άλμπουμ.  
Αυτό θα κινείται σε πιο "σκοτεινή" και "βαριά" ατμόσφαιρα που θα την χαρακτηρίζουν τα γνωστά ξεσπάσματα και οι συναισθηματικές κορυφώσεις που οι Empty Frame ξέρουν πολύ καλά να χειρίζονται, με την μίξη των ηλεκτρικών και κλασσικών οργάνων τους να συνδυάζονται άψογα, και να μας οδηγούν σε ονειρικά μελωδικά ταξίδια. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το κορυφαίο για μένα "velvet dream" και το "the blackbird flies" το οποίο ενδέχεται να είναι και η ονομασία του νέου άλμπουμ, ενώ σε μεγάλο μέρος του δίσκου θα ακούγεται εκτός του Αντώνη και Παναγιώτη, και η φωνή της Καίτης, μια θετική ασφαλώς προσφορά στη συνολική δουλειά.
Την νέα δισκογραφική τους δουλειά, οι Empty Frame επέλεξαν να την παρουσιάσουν στο ΤΡΙΑΝΟΝ,  και έχει κλείσει η ημερομηνία για την Παρασκευή 8  του Μάη 1914.

Πιο μπροστά όμως θα απολαύσουμε τους Empty Frame στο ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΤΙΣ 29 Μάρτη στο 3ο MUSIC HIGHWAY FESTIVAL, μαζί με τους BEGGAR'S BLUES DIARY και MR Mr. Highway BAND!

Οι Empty Frame είναι οι:
Αντώνης Βαβαγιάννης (πιάνο, φωνές, κιθάρες, μαντολίνο)
Μπάμπης Βασιλειάδης (τύμπανα)
Χρήστος Καλλιμάνης (κιθάρες)
Παναγιώτης Φέτσης (μπάσο, φωνές)
Καίτη Πάντζαρη (τσέλο,φωνές)
Νίκος Σολωμός (βιολί)