Οι αντιφάσεις του Μιχάλη Μυτακίδη (B.D. Fox moor) .


Στο 4o ZIRIA music festival είχα γράψει τα καλύτερα για τη παρουσία του  Μιχάλη Μυτακίδη (B.D. Fox moor) στο φεστιβάλ,θεωρώντας την σαν τη καλύτερη της δεύτερης ημέρας. Δεν έχω λόγο να μην επαναλάβω τον ίδιο θαυμασμό μου και για την φετινή πολύ καλύτερη εμφάνιση του στο 5ο, μαζί με τους ¨Χνάρια¨ που τον συνόδευαν.
Όντως ήταν μια άψογη επαγγελματική δουλειά, με ωραία σκηνική παρουσία τον πάντα δυνατό και κοφτερό του στίχο,ντυμένο με τον ιδιαίτερο ηλεκτρονικό ήχο στο ρυθμό της hip-hop. Low bop, ονόμασε ο ίδιος το ιδιαίτερο στυλ του, δίνοντας και την ερμηνεία ότι αυτό σημαίνει ¨Να προσέχεις τι λες¨, ¨να συμβαδίζει ο στίχος με τη ζωή¨,εδώ είναι όμως που αρχίζω και έχω ενστάσεις για τον γείτονα Μιχάλη (Πέραμα,Κοκκινιά) και αρχίζω να ξενερώνω.Φίλε Μιχάλη με έθιξες προσωπικά, όταν μιλάς έτσι γενικά με υποτιμητικό τρόπο για την ¨αριστερά¨,όταν υποτιμάς την ιστορική αξία της εαμικης αντίστασης στον φασισμό, και προτιμάς να στείλεις την νεολαία στα ¨μπουνταλάδικα¨ της ¨δήθεν¨ αντίστασης και του προσωπικού βολέματος.Και επειδή μου την είπες, και με θεωρείς μέρος του συστήματος, ας δούμε λιγάκι την δική σου αντίφαση, να είσαι λάβρος κατά του συστήματος με τον στίχο σου,και να μην έχεις ¨προσέξει ¨ την προκλητική διαφήμιση ενός αμερικάνικου μονοπωλιακού κολοσσού με το χαρακτηριστικό λογότυπο (δαγκωμένο μήλο)να κυριαρχεί στη σκηνική σου παρουσία.
Σέβομαι ασφαλώς την πολιτική σου θέση και στάση , το ίδιο όμως θέλω να σέβεσαι και εσύ. Ειδικά όταν αναφέρεσαι στην αριστερά, έτσι γενικά, αόριστα,και τελείως υποτιμητικά, όταν παρά τα λάθη τις ελλείψεις και αδυναμίες της, είναι η μόνη πραγματικά ανιδιοτελής δύναμη ανατροπής του συστήματος.
 — στην τοποθεσία 5ο Ziria Music Festival "Νίκος Δόικας".