Athens Fringe Live 2013
 1-30 Ιουνίου 2013 

Η Αθήνα μάς ανήκει!




Πρόγραμμα Athens Fringe Live 2013

1-30 Ιουνίου 2013
30 Μέρες, 500 Καλλιτέχνες, 95 Καλλιτεχνικές ομάδες, 20 ΜΚΟ, 10 Δράσεις, 28 Παραστάσεις, 20 Συναυλίες, 25 Προβολές, 6 Εικαστικές Εκθέσεις, Παιδικό πρόγραμμα, Θερινό σινεμά, Workshops, Fringe Round Table, Fringe Agency Fair: Το Athens Fringe Live σαλπάρει για 5η χρονιά κόντρα στους καιρούς της κρίσης, ταξιδεύοντας μαζί με καλλιτέχνες, δημιουργούς και ακτιβιστές προς νέους ορίζοντες για την πόλη και τους κατοίκους της.

Το σύνθημα φέτος δίνουν οι Burger Project όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί: την 1η Ιουνίου με acoustic set στο Βρυσάκι Χώρος Τέχνης και Δράσης, στη σκιά της ακρόπολης. Για 30 μέρες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως οι Belleville και ο George Gaudy και δημιουργοί που κάνουν τα πρώτα τους βήματα παρουσιάζουν ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από rock μέχρι πειραματική jazz, σύνολα κρουστών και όπερα. Πρωτότυπες και κλασσικές θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού και performances αφήνουν το δικό τους στίγμα σε κάθε μέρα του Ιουνίου, ενώ έξι διαφορετικές εκθέσεις από 30 εικαστικούς και ΜΚΟ δίνουν τη δική τους «πινελιά» στην πολύχρωμη διοργάνωση.

Στο Athens Fringe Live η καλλιτεχνική δραστηριότητα συναντάται με ΜΚΟ και δίκτυα ενεργών πολιτών για να παρέμβουν στην καθημερινότητα με πρωτότυπα δρώμενα που σκοπό έχουν την ψυχαγωγία, την ενημέρωση, αλλά και την αφύπνιση των πολιτών. Γιορτάζουμε τη Μέρα Περιβάλλοντος καλώντας τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο σε μια πρωτότυπη ζωντανή «έκθεση», στο Βρυσάκι. Ανακηρύσσουμε την 23η Ιουνίου «Μέρα Παιχνιδιών», και αναζωογονούμε με «παιχνιδιάρικη διάθεση» την καθημερινότητα: επιτραπέζια για το κοινό και τεχνογωσία από τους παιχνιδογνώστες του playhouse, διαδραστικά παιχνίδια, και αφιέρωμα στα παιχνίδια άλλων εποχών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης: ανακαταλαμβάνουμε παίζοντας την Αθήνα.

Το Athens Fringe Live 2013 θα λειτουργήσει με τη θεματική Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη. Για το λόγο αυτό, οι συμμετέχοντες θα δώσουν ραντεβού με το κοινό τους στην καρδιά της Πλάκας, στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης και Δράσης και στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο. H γενική είσοδος στις συναυλίες, στις θεατρικές παραστάσεις, στις παραστάσεις χορού, στις performances και στα workshops είναι 10 ευρώ, ενώ η είσοδος στις εκθέσεις, στις δράσεις και στις προβολές είναι δωρεάν.
Στόχος μας, ένας: να δηλώσουμε δυναμικά ότι η Αθήνα μάς ανήκει!