Το «The Wall» και ο Roger Waters των Pink Floyd επιστρέφουν στην Ελλάδα

 
O Roger Waters, συνιδρυτής και κύριος συνθέτης των θρυλικών Pink Floyd επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα με το οπτικοακουστικό του αριστούργημα «The Wall» στις 31 Ιουλίου 2013, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το αθηναϊκό κοινό είχε υποκλιθεί στο μεγάλο καλλιτέχνη το καλοκαίρι του 2011, όταν είχε επαναλάβει τη συναυλία «The Wall» καθηλώνοντας χιλιάδες θεατές, σε ένα ζωντανό υπερθέαμα.

Η συναυλία- φαινόμενο που έχει αφήσει ιστορία, αποτελεί μέρος της περιοδείας που θα πραγματοποιηθεί σε 25 μεγαλοπρεπή στάδια όπως το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, το Stade de France στο Παρίσι, το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, το Αmsterdam Arena και το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Το «The Wall» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της ροκ μουσικής με 192 παραστάσεις και 3.3 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Η πρωτότυπη παρουσίαση του σόου πραγματοποιήθηκε το 1980 μέσα από 29 εμφανίσεις στα πλαίσια της περιοδείας του συγκροτήματος για την προώθηση του ομώνυμου δίσκου καθώς επίσης και στο Βερολίνο για τον εορτασμό της πτώσης του Τείχους.

 ΑΜΠΕ