Με τους EMPTY FRAME στη σκηνή του Half Note.


Οι EMPTY FRAME ανέβηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή του ιστορικού Half Note και για μια ακόμα φορά μπροστά σε ένα "ιδιαίτερο" κοινό, κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του. Λέμε για "ιδιαίτερο" κοινό γιατί για πρώτη φορά πάλι, ο μέσος όρος των θεατών τους λόγω συγκυρίας, ήταν 45plus και αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο της δουλειάς τους.
Δηλαδή το ότι μπορούν και απευθύνονται σε ένα κοινό μιας άλλης εποχής και προφανώς άλλων ακουσμάτων και ίσως ενός άλλου τρόπου διασκέδασης, και να το κερδίζουν τόσο άνετα και ολοκληρωτικά!!

Το Half Note Jazz Club τώρα. Είναι ασφαλώς ένα από τα καλύτερα club της χώρας μας, ιστορικό γιατί συνέβαλλε σημαντικά στην δημιουργία τζαζ σκηνής στην Ελλάδα ενώ από τον φιλόξενο χώρο του έχουν περάσει μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ανάμεσά τους οι Dr. Lonnie Smith, Danny Richmond, Dexter Gordon, Monty Alexander, Benny Wallace, Archie Shepp, Arthur Blythe, Steve Lacy, Chico Hamilton, Mal Waldron, Benny Golson, Βuster Williams, Lou Donaldson και πολλοί άλλοι. 
 Η ποιότητα του ήχου, το σέρβις, το ζεστό και αισθητικά ωραίο περιβάλλον του, φτιάχνουν την διάθεση και ολοκληρώνουν μαζί με την μουσική και τα τραγούδια μια παρεϊστικη απολαυστική βραδιά. Το Half Note όμως, είναι "ακριβό μαγαζί" για τα δεδομένα της νεολαίας μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές μέρες που ζούμε, και ίσως απαγορευτικό για ...συμμετοχή στο μεγαλύτερο μέρος της.

Οι Empty Frame με μια άνεση χρόνου που υπήρχε, ξεδίπλωσαν το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών τους από τον πρώτο τους δίσκο «They think we are Eskimos» αλλά και με ολοκαίνουργια κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν σε νέο δίσκο, πλημμυρίζοντας την αίθουσα με μελωδία, ρυθμό, ένταση, ενέργεια και λυρισμό. Το πιάνο, (με ουρά αυτή τη φορά), τα κλασσικά τσέλο και βιολί, οι ηλεκτρικές κιθάρες, τα τύμπανα και τα φωνητικά που όλο και περισσότερο εμπλουτίζουν τις συνθέσεις τους, σε μια μαγική μίξη έπαιρναν την διάθεση μας απ΄τα χαμηλά και την απογείωναν...! Ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση προκάλεσε η παρουσίαση της νέας διασκευής τους για το project RΕTROPOLIS του τραγουδιού του Μ. Βαμβακάρη "Κάρμεν", που καταχειροκροτήθηκε, σε αντιδιαστολή με τους κληρονόμους του μεγάλου λαϊκού συνθέτη, που δεν μπόρεσαν να το "καταλάβουν" και δεν έδωσαν την έγκριση τους για να περιληφθεί τελικά στην εκδήλωση και στον δίσκο που θα κυκλοφορήσει.

Για περισσότερες φώτο εδώ