4ο Ziria music festival. Φέτος ακόμα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο !




Για Τρίτη συνεχόμενη χρόνια τέλη Αυγούστου ανεβηκαμε ψηλά ! Εκει στο αθλητικό κέντρο Ζήρειας όπου το 4ο Ziria music festival άνοιξε τις φιλοξενες μουσικές του πύλες και υποδέχθηκε γνώριμο πια κοινό, αλλα και καινούργιους φίλους της μουσικής, της κατασκήνωσης, και της φύσης.

Το γράψαμε και πέρυσι πως το Ziria music festival είναι μια μοναδικότητα που θέλεις να την επαναλαβεις οπωσδήποτε ...Αυτο κάναμε λοιπόν και φέτος και θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο κρατεί και κρατάμε. Απο το μεσημέρι της Παρασκευής που φτάσαμε μέχρι το πρωί της Κυριακής στο λοφάκι απέναντι απο την εξέδρα, στήσαμε τη δική μας μικρή γειτονιά εμπλουτισμένη με το νεώτερο μέλος της οικογένειας, έχοντας πλήρη, διαρκή οπτική και ηχητική επαφή με όλα τα δρώμενα στον χώρο. Η αίσθηση και τα αισθήματα ποικίλα, η χαλάρωση και η ηρεμία άρχισαν να ενεργούν. Μια πρώτη περιήγηση στο χώρο δείχνει ευχάριστες αλλαγές,εμπλουτισμό του εξοπλισμού, των υπηρεσιών, των ανθρώπων που βοηθούν στη διοργάνωση.
Ευχάριστο γεγονός είναι πως φέτος υπήρξε προσπάθεια εμπλουτισμού του φεστιβάλ και με άλλες δράσεις, πεζοπορία, επίσκεψη στο σπήλαιο, φωτογραφική επίδειξη και ενημέρωση για την χλωρίδα της περιοχής, ακόμα και η εικαστική παρέμβαση της Πέγκυ με τις ζωγραφιστές πέτρες της, έδωσαν μια άλλη διάσταΗση και προοπτική του φεστιβάλ.
Τα περί των ανθρώπων της διοργάνωσης τα γράψαμε πέρσι, το ότι το ziria είναι ιδέα, επίσης.

Το ότι θα πρέπει να παραμείνει μια ¨ζώνη¨ ελεύθερη απο κέρδος, εμπορευματοποίηση, και κάθε είδους σκοπιμότητες, είναι η σύσταση και επιθυμία μας, πιστεύω και των υπευθύνων διοργανωτών, και για όσο συμβαίνει αυτό θα έχει την αμέριστη στήριξη και συμπάθεια μας.

Σχετικά με τη μουσική και τα μουσικά σχήματα τώρα. Εξαρχής δηλώνω πως δεν έχω σχέση με το θέμα,πέρα απο αυτη του ακροατή και μόνο.Αρα συναισθήματα και προσωπική άποψη εκφράζω, και τίποτα άλλο.Ξεκινω λοιπόν απο την πρώτη ημέρα και δηλώνω πως τις δικές μου καλές εντυπώσεις έκλεψαν οι cyanna με την πολυ καλη σκηνική παρουσία τους τον καθαρό και δυνατό ήχο τους.Για την δεύτερη ημέρα ασφαλώς έχω τα καλύτερα για τον Μιχάλη Μητακίδη (BD Foxmoor) ιδρυτή των Active Member, που με τον τσεκουρατο στίχο του,την ιδιοτυπη ηλεκτρονική μουσική υπόκρουση και την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία, άγγιξε το κοινό.Αυτη ασφαλώς είναι η προσωπικη μου επιλογή των ¨καλυτερων¨ για κάθε ημέρα.Ομως όλα τα γκρουπ και κάθε ένας απο τα παιδιά που συμμετείχαν αφιλοκερδώς σε αυτη την rock μουσική πανδαισία ,με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά,στυλ,και διάθεση τους, πρόσθεταν ένα κομμάτι του παζλ, δημιουργώντας αυτο το υπέροχο παρεϊστικο φιλικό κλίμα συνύπαρξης ανθρώπων κάθε ηλικίας, σε μια μεγάλη ανοιχτή μουσική αγκαλιά.

δείτε φωτογραφίες από το φεστιβάλ