Party και live στον Ιανό για το "Τζόνι και Λούλου"


ΒΑΣΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ
Τζόνι και Λούλου

Το βιβλιοπωλείο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βάσιας Τζανακάρη ΤΖΟΝΙ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥ την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011, στις 8 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Μαρκουλή, συγγραφέας-δημοσιογράφος, η Στέργια Κάββαλου, συγγραφέας-δημοσιογράφος, ο Κώστας Αγοραστός, δημοσιογράφος, και η συγγραφέας.
Ακολουθεί party και live με μέλη των Empty Frame, His Majesty the King of Spain και Pop Eye.
ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Για την Τζανακάρη σημασία πάνω απ’ όλα έχει η διαδρομή. Κι αυτήν ξεδιπλώνει με περίσσευμα τρυφερότητας στο Τζόνι και Λούλου [...] επιτρέποντας στους ήρωές της [...] να δουν με πιο ξεκάθαρη ματιά τις προσωπικές επιλογές τους, ν’ αποφασίσουν ποιους θα εγκαταλείψουν και με ποιους θα συμπορευτούν.
Σταυρούλα Παπασπύρου, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Δροσερό, φρέσκο, νεανικό και συναρπαστικό το μυθιστόρημα της Βάσιας Τζανακάρη [...] είναι πολύ παραπάνω από μια απλή ή γλυκανάλατη ιστορία αγάπης. Είναι η ιστορία μιας δυναμικής σχέσης στην εποχή της κρίσης, μια ιστορία για το πέρασμα από τη βεβαιότητα στην αβεβαιότητα μιας ολόκληρης γενιάς και ακόμη μια ιστορία περιπλάνησης... on the road, δυτικού τύπου, με τη μουσική των Nirvana και προορισμό την... Ανατολή! Όλα όσα θα μπορούσε να επισημάνει κάποιος κοινωνιολογικά στα χαρακτηριστικά της νεότερης γενιάς των Ελλήνων και ίσως όχι μόνο, βρίσκονται στο φόντο αυτού του τρυφερού και ενδιαφέροντος βιβλίου.
Ελπίδα Πασαμιχάλη, www.bookbar.gr
Ένα μυθιστόρημα μοναδικό, δυνατό, χαρισματικό, αισιόδοξο, γλυκόπικρο, μουσικό. Ένα μυθιστόρημα που το καθοδηγούν ο Τζόνι και η Λούλου κι όχι το αντίστροφο. Εκείνοι το ορίζουν, εκείνοι το πηγαίνουν εκεί που θέλουν. Ένα μυθιστόρημα που η Βάσια Τζανακάρη γράφοντάς το, φωτογράφισε καλύτερα από οποιονδήποτε την εποχή μας. Ένα μυθιστόρημα για τη γενιά μας και την ξεροκεφαλιά της να ονειρεύεται ακόμα.
Ελισάβετ Σπαντιδάκη, ΔΙΑΒΑΖΩ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤH ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Βάσια Τζανακάρη γεννήθηκε στις Σέρρες το 1980. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Ζει στην Αθήνα. Με το πρώτο της βιβλίο Έντεκα μικροί φόνοι: Ιστορίες εμπνευσμένες από τραγούδια του Nick Cave (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2008) ήταν υποψήφια για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ. Διηγήματά της έχουν περιληφθεί σε συλλογικά έργα (Ελληνικά Ονόματα, Κέδρος) και έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και στο διαδίκτυο. Ασχολείται παράλληλα με τη μετάφραση, έχει διατελέσει αρχισυντάκτρια του περιοδικού Ποπ+Ροκ και αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και sites (Δίφωνο, www.musicpaper.gr, www.billboard.com.gr).
ΟΙ ΜΠΑΝΤΕΣ :
EMPTY FRAME
http://www.youtube.com/watch?v=REDWN6YMRMI&feature=related
HIS MAJESTY THE KING OF SPAIN
http://www.youtube.com/watch?v=r_2ZVeVc4fI
POP EYE
http://www.youtube.com/watch?v=CF5nB1NUyeY