ART-ATHINA 2011



Η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ART-ATHINA θεσμοθετήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης το 1993 και είναι μία από τις παλαιότερες φουάρ της Ευρώπης.
Η ART-ATHINA αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα προσελκύοντας 16.000 επισκέπτες.
Η έκθεση φιλοξενείται στην παραλία της Αθήνας, στο κλειστό γήπεδο TaeKwonDo των Ολυμπιακών Ακινήτων στο Φαληρικό Δέλτα, ιδανικό τόπο συνάντησης και συνεργασίας για καλλιτέχνες, εκπροσώπους γκαλερί και μουσείων / πολιτιστικών φορέων, συλλέκτες και επιμελητές.
Η 17η διοργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης θα πραγματοποιηθεί  12 – 15 ΜΑΪΟΥ 2011

Στη 17η διοργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχουν 58 γκαλερί από 9 χώρες (Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ιταλία, Κύπρος) με έργα περισσότερων από 350 καλλιτεχνών, καθώς και 40 φορείς που σχετίζονται με τη σύγχρονη τέχνη (μουσεία, ιδρύματα, εκδόσεις τέχνης και media).


Το Παράλληλο Πρόγραμμα της ART-ATHINA 2011 περιλαμβάνει τέσσερεις διαφορετικές προβολές video art σε επιμέλεια της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, της ομάδας QW3RTY καθώς και του περιοδικού Αθηνόραμα. Επίσης στο Παράλληλο Πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν προβολές ντοκιμαντέρ καθώς και μία σειρά δράσεων, happenings και ομιλιών σε συμπαραγωγή της ART-ATHINA.