Αγαπητοί μας Γερμανοί.....(μια πρώτη απάντηση).

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες» δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Stern. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στον υπέρτιτλο: «Μετά τις τράπεζες θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Σύμφωνα με τον συντάκτη της επιστολής, Walter Wόllenweber:
«Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του σε τέτοιο βαθμό και για τόσο μακρύ διάστημα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά και εμάς. Στην ουσία ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ μια και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς αφού συνεχίζετε απτόητοι να απεργείτε. Μη μας λέτε, λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι, επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, να αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι και εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι που μας είχαν δείξει τον δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι τον δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα».

Αγαπητοί μας Γερμανοί,
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια,με απόφαση των κυβερνώντων , χωρίς ποτέ να ερωτηθεί ο Λαός αν ήθελε αυτή τη "συγγένεια". Όλα αυτά τα χρόνια ακούμε ότι γίναμε Ευρωπαίοι .... ότι θα συγκλίνουν οι οικονομίες και οι αποδοχές μας με τους
άλλους Ευρωπαίους, όμως το μόνο που έγινε είναι ότι διαμορφώθηκαν τέτοιες προϋποθέσεις,που κάθε Ελληνική οικογένεια να έχει πνιγεί στα χρέη από τα κάθε είδους  δάνεια που τους προσφέρθηκαν,για να αγοράσουν τα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρονικά είδη που εσείς παράγεται και πρέπει να πουλήσετε στις αγορές....Μπορεί όπως λέτε να έχετε συνεισφέρει γύρω στα 200δις ευρώ στο "κοινό ταμείο" αλλά σίγουρα έχετε εισπράξει πολλαπλάσια έμμεσα, από την πώληση των προϊόντων σας που βρίσκουν εγγυημένες αγορές.Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα 100 δις ευρώ που λέτε πως εισέπραξε η Ελλάδα, αυτά δεν έφτασαν ποτέ στον Ελληνικό Λαό,αλλά στους διαφόρους μεσάζοντες,απατεώνες, μιζαδόρους πολιτικούς και μη, που ασφαλώς και εσείς τους έχετε εκπαιδεύσει κατάλληλα μέσω των εθνικών σας επιχειρήσεων (ΖΗΜΕΝΣ), στη λογική της μίζας και της διαφθοράς.
Το ζήτημα είναι ότι όπως λέει μια ελληνική παροιμία "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί". Ξεχνάτε πως σαν Λαός πριν μόλις 70 χρόνια φέρατε τόση καταστροφή,θάνατο,πόνο, φρίκη στην ανθρωπότητα, σε ολόκληρα έθνη, σε πόλεις, σε ανθρώπους και ζώα, στο περιβάλλον,στον πολιτισμό, που όσα χρήματα και αν συνεισφέρεται στο "κοινό ταμείο" και ειδικά απέναντι στους Έλληνες, το ΧΡΈΟΣ σας θα μένει ανοιχτό και ανεκπλήρωτο.Θα θέλαμε να σας πούμε πως αντάξιοι απέναντι στο ευρώ δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε.Αντάξιοι όμως του πολιτισμού μας, της μεγάλης ελληνικής ψυχής και παράδοσης θέλουμε και προσπαθούμε να είμαστε.
Αγαπητοί μας φίλοι ναι εμείς έχουμε εφεύρει την Δημοκρατία οι πρόγονοι μας, αλλά άλλο η Δημοκρατία και άλλο ο καπιταλισμός και η κυριαρχία των νόμων της "αγοράς".Σε ένα  τέτοιο καθεστώς όλα λειτουργούν με κατ΄επίφασή δημοκρατία. Τα πάντα είναι έτσι δομημένα ώστε να αναπαράγουν το ίδιο διεφθαρμένο, κομματικό, ρουσφετολογικό κράτος που από τότε τουλάχιστον που απελευθερώθηκαμε από τους συμπατριώτες σας κατακτητές,κυβερνούν δυο συγκεκριμένες κομματοκυβερνητικές παρατάξεις.Ουδέποτε λοιπόν ο Ελληνικός Λαός, είχε την πραγματική δυνατότητα  επιλογής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις